שגרירות קזחסטן

קזחסטן, הנמצאת ברובה במרכז אסיה ובחלקה באירופה, היא מדינה מסקרנת בכל קנה מידה. מבחינת השטח מדובר באחת מבין עשר המדינות הגדולות בתבל, אבל מנגד צפיפות האוכלוסין בה היא מהדלילות בעולם. בשנים האחרונות החלו לגלות ישראלים את הקסם שלה, הכולל אתרי טבע ייחודיים, אתרי סקי, אתרי תיירות אקולוגית, מבנים היסטוריים יפים ופעילויות לכל בני המשפחה.

גם היום מספר המבקרים מישראל בקזחסטן מוערך בכמה אלפים בלבד (חלקם אנשי עסקים או ישראלים שהגיעו מקזחסטן ומבקרים את משפחותיהם), אך ישנן תחזיות שמדי שנה יחול גידול הדרגתי. כך למעשה המגמה היא בעולם, כשאחת הסיבות היא סרטו של הקומיקאי סשה ברון כהן, "בוראט". למרות שקזחסטן מוצגת שם באופן שלילי, עדיין נוצר באזז סביב המדינה. אותו עניין הגדיל את מספר התיירים המבקרים בקזחסטן, כשמצידם גורמי תיירות החלו בהצעת מסלולים, סיורים ומוקדי עניין אחרים בהשראת הסרט.

למרות העובדה שקזחסטן היא מדינה שרוב אוכלוסייתה היא מוסלמית, עוד ב-1992 מוסד בינה לבין ישראלים יחסים דיפולמטיים. ב-1992 הוקמה השגרירות הישראלית בקזחסטן, וכארבע שנים לאחר מכן שגרירות קזחסטן בתל אביב. הנה כל מה שחשוב לדעת עליה, אופני הסיוע שלה לישראלים ולקזחים גם יחד ודרכי יצירת הקשר.

השירותים הניתנים בשגרירות

שגרירות קזחסטן בישראל, הלא היא הנציגות הדיפלומטית בישראל של המדינה, מציעה באופן מסורתי מגוון שירותים עבור הישראלים. מאז הקמתה ניתן היה לקבל בה את כל השירותים הקונסולריים שאפשר לצפות בהן, לרבות הנפקה של דרכון ומסמכים אחרים הקשורים ליחסים בין שני המדינות, הוצאת ויזה או אשרת שהייה, שירותים נוטריוניים מסוגים שונים ועוד. שימו לב שאנשי השגרירות מבקשים שאם יש צורך בהגשת מסמכים לצורך טיפול בפנייה, לעשות זאת באופן אישי וישיר למשרדי השגרירות. בדומה לשגרירויות אחרות, גם כאן לא לוקחים אחריות עבור אובדן של מסמכים מסוגים שונים בדואר, כך שיש ממליצים לא לקחת את הסיכון.

לצד זה מעניקה השגרירות סיוע לתושבי קזחסטן הנמצאים במדינת ישראל. ממש כשם שישראלים עשויים ליצור קשר עם שגרירות המדינה הזרה בה הם נמצאים במקרי חירום, כך עשויים הקזחים הנמצאים בישראל להיות זקוקים לשירות דומה. במובן הזה השגרירות מהווה עבורם כתובת בעת צרה, שאנחנו מצפים כמובן שלא תתרחש.

החדשות הטובות: ייתכן שתזדקקו פחות לשגרירות

בתחילת 2017 חל שינוי משמעותי שהשפיעה גם על פעילותה של שגרירות קזחסטן בישראל. על מנת לעודד הגעה של תיירים ואנשי עסקים למדינה (בהקשר הזה יש לציין שביוני 2017 נפתחה בבירת קזחסטן, אסטנה, תערוכת אקספו העולמית שעסקה בנושא האנרגיה העתידית), הוחלט לבטל את הצורך בהנפקת ויזה על ידי ישראלים המעוניינים להגיע לקזחסטן. עד השינוי הזה, נדרשה מהישראלים הגעה פיזית לשגרירות קזחסטן, מילוי טפסים רלוונטיים ותשלום של כמה עשרות דולרים עד לקבלת הויזה, שאף היא הייתה לפרק זמן מוגבל.

ישראל אינה המדינה היחידה שזכתה להקלה הזו בתנאים, כאשר באותו מעמד החליטה ממשלת קזחסטן לבטל את החובה להצטייד בויזה לאזרחי 47 מדינות נוספות. המשמעות הספציפית עבור הישראלים (וגם הקפריסאים) היא שהם יכולים להיכנס לקזחסטן לפרק זמן של עד חודש ימים בלי שהם צריכים להצטייד בויזה – מה שחוסך עבורם זמן ומאמצים כאחד.

פרטי יצירת קשר

כתובת: רחוב הירקון 52 א' תל אביב (מול בית האופרה), מיקוד: 63432

שעות פעילות (קבלת קהל והנפקת מסמכים): ימים שני עד שישי בין השעות 9:00 ל-13:00 ובשעות 14:00-18:00. בחודשי הקיץ השגרירות נסגרת מדי יום בשעה 16:00.

טלפון: 03-5163619 או 03-5163411 או 03-5163464

פקס: 03-5163437

דואר אלקטרוני: [email protected]

מדריך השגרירויות בישראל הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ליצור קשר מהיר ונוח עם כל השגרירויות בישראל. 

תוכן עניינים